Er is grote belangstelling voor dit ras gezien de goede kwaliteiten. De laatste jaren is dit ras geexporteerd naar Ierland en Groot Brittanie en is er erg populair, men noemt hen daar “Plenty of milk, and exellent mothers with a very good confirmation”. Het ras doet het daar ontzettend goed. De Rouge de L’ouest is erg gevraagd als rasvebeteraar en vader voor slachtlammeren vanwege de gemakkelijke geboortes en zeer snelle jeugdgroei, in combinatie met een uitstekende slachtkwaliteit.

Karakteristieken:
De Rouge de L’ouest is zeer markant en veelzijdig en heeft uitstekende¬†gebruikseigenschappen.

Grote vruchtbaarheid:
De Rouge de L’ouest heeft een gemiddelde worpgrootte van 2.2 bij de topbedrijven. Jaarling ooien werpen gemiddeld 1,7 lammeren.

Lange bronstperiode:
De Rouge de L’ouest heeft een zeer lange bronstperiode en zo kan men 3 aflammeringen hebben op 2 jaar. Bij natuurlijke dekking worden de eerste
lammeren reeds rond Kerstmis geboren. Door de snelle groei en de vroegrijpheid kunnen de ooilammeren reeds vanaf 6 maanden tot de ram worden toegelaten.

Moedereigenschappen en groei:
De ooien zijn zeer zorgzaam en melkrijk (minimaal 3 tot 6 liter) en voeden probleemloos drielingen op. De jaarlingooien brengen gemakkelijk tweelingen
groot vanaf het eerste jaar.

Gemakkelijk aflammeren:
De geboorte van de lammeren verloopt probleemloos. De moeders zijn ruim gebrouwd en de lammeren hebben een spitse kop en fijn beenwerk. De lammeren
hebben bij de geboorte korte wol en rode koppen. De lammeren hebben een gemiddelde groei van 330 gram per dag met uitschieters naar 450 gram per dag.

Vleeskwaliteit:
De lammeren hebben een goede bespiering en geen tot zeer weinig vetaanzet. Opvallend is de gunstige vlees/been verhouding, wat leidt tot een uitstekend slachtrendement. Door zijn lenge is de rug waardevol. Het vlees is fijn en roze van kleur. Volwassen ooien wegen ongeveer 90 kg en de rammen halen tot ongeveer 140 kg.